[ Pobierz całość w formacie PDF ]
.Pasta do kanapekPasta do kanapekSkładniki: kostka twarogu lub serek wiejski (farmerski), pół pęczka szczypiorku, kilka rzodkiewek (nie zdrewniałych), 1 jajko ugotowane na twardo, trochę śmietany, przyprawy: sól, pieprz (oraz wg uznania: Kamis - do sałatek, rozgnieciony ząbek czosnku lub posiekany młody, szczypta ziół prowansalskich, papryka - ostra lub słodka, ew.chili)Twaróg lub serek rozgnieść widelcem na jednolitą masę, dodać takoż rozgniecione (możliwe najdrobniej) jajko, posiekany szczypiorek i rzodkiewki skrojone w (możliwie najdrobniejszą kostkę).Przyprawić solą i pieprzem (ew.dodatkowymi przyprawami).Dokładnie wymieszać; jeśli pasta jest za gęsta dodać nieco śmietany - 1-2 łyżki.nadesłał i poleca
[ Pobierz całość w formacie PDF ]